/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff8ae21b39247a67a0603c9bdd78c8d04.jpg)
Може призвести до отруєння: на що звернути увагу при виборі черешні
Незважаючі на "кусачі" ціни на черешню, українці не припиняють її купувати. Але варто знати, що для збереження товарного вигляду та захисту від пошкоджень ягоди після сбору або вже в дорозі часто обробляють консервантами та фунгіцидами.
Як визначити оброблену небезпечними хімікатами черешню, повідомляє портал ТСН. Зробити це досить легко, варто тільки ретельно оглянути ягоди перед купівлею. Якщо в невеликій ямочці біля плодоніжки є легкий білий наліт або пляма, варто пошукати черешню в іншому місці.
Пояснюєтся це тим, що після обробки хімічними речовинами на плодах лишається білий наліт. При транспортуванні плоди стикаються між собою та труться, завдяки чому наліт стирається. Але в заглибині біля плодоніжки він лишається. Це своєрідна "мітка", яка показує, що такі ягоди краще оминати.
Таку увагу здавалося б рядовому вибору черешні необхідно приділити тому, що залишки хімічних речовин дуже важко змити, вода не завди в цьому допомагає. Смак оброблених ягід навряд чи порадує, але гірше за все те, що їх вживання може призвести навіть до харчового отруєння, особливо в дітей.
Навіть якщо ягоди не вселяють жодної підозри, варто ретельно мити їх, кілька разів замінюючи воду.
Раніше портал Знай інформува Овочі, квасоля та часникова олія: рецепт салату, який точно приживеться на вашій кухні.
Крім того, портал писав Сни, голоси і навіть запахи: як померлі попереджають нас про небезпеку.
Також ми повідомляли Набивайте морозилку під зав'язку: ціни на м'ясо злетять ще вище.