/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F6bf59a34105a9df189553816a3d5d56c.jpg)
Як позбутися запаху сирої риби перед приготуванням: більше жодного смороду
Як позбутися запаху сирої риби / © www.freepik.com/free-photo
Щоб швидко позбутися неприємного запаху свіжої риби, можна скористатися корисними кулінарними трюками, які пропонують індійські кухарі. Все, що для цього потрібне, неодмінно знайдеться на вашій кухні. Про це пише ресурс klopotenko.com.
Як прибрати рибний запах перед приготуванням: прості й ефективні способи
-
Куркума із сіллю. Перед тим, як приготувати рибу, натріть її сумішшю кухонної солі та куркуми. Залиште на 30 хвилин. Такий маринад не лише вбиває бактерії в рибі, а й «глушить» небажаний запах завдяки насиченому аромату куркуми.
-
Лимонний сік чи яблучний оцет. Кислота лимонного соку й оцту взаємодіє з триметиламіном — сполукою, яка є винуватицею рибного запаху. Замочіть філе на 10–15 хвилин у лимонному чи оцтовому розчині — й від неприємного аромату не залишиться навіть сліду. А цитрусова нотка зробить смак риби значно приємнішим.
-
Паста з нутового борошна. Якщо у вас раптом на кухні є нутове борошно, змішайте його з водою до утворення пастоподібної суміші й нанесіть на рибу. Через 10 хвилин змийте прохолодною водою. У такий спосіб можна видалити залишки жиру та нейтралізувати неприємний рибний запах.
-
Молоко. Так, метод може здатися дещо дивним, але він вкрай ефективний. Треба замочити рибу у звичайному молоці на 20 хвилин. Упродовж цього часу білкова сполука казеїн, що міститься в молоці, «зв’яже» молекули, які викликають неприємний запах. Після такої ванни рибу достатньо промити водою.
-
Імбир із часником мають потужні антисептичні властивості та виразний аромат, тому легко нівелюють неприємний запах сирої риби. Натріть корінь імбиру та кілька зубчиків часнику, змішайте та намастіть цією запашною сумішшю рибу. Через 10–15 хвилин специфічний запах зникне, а готова страва набуде пікантного присмаку.