/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F362d287bd381295096541c4f3d0f0066.jpg)
У Китаї почали продавати каву з кишками: такої реакції відвідувачів не очікував ніхто
Вартість чашки такого напою – 32 юані (близько 4 доларів). Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на SCMP.
Що відомо про незвичний напій
Новинка швидко стала вірусною завдяки соцмережам і розголосу в медіа. У кав'ярні пояснили, що ідея виникла з бажання поєднати місцеву кулінарну традицію з сучасною кавовою культурою.
Цікаво! У Сичуані особливо популярна страва – тушковані свинячі кишки в червоному соусі, і власник закладу Чжан Ючі вирішив адаптувати її до меню кав'ярні.
Як готують каву
Для приготування незвичної кави використовують відвар, у якому готували кишки, а також невеликі шматочки варених тельбухів. На одну порцію додають 6 грамів м'ясного бульйону. Напій має 3 рівні інтенсивності смаку: чим вище рівень, тим сильніше відчувається м'ясний відтінок.
У Китаї почали продавати каву з кишками / Фото Baidu
Який напій на смак
За словами власника, лате зі свинячими кишками має солонувато-солодкий присмак, схожий на "солоний сир". Попри екзотичне поєднання, клієнти зацікавилися новинкою – продажі зросли вчетверо, а 80% покупців обирають саме цей напій.
У соцмережах думки розділилися: одні з ентузіазмом обговорюють, як скуштувати цей напій, інші – не приховують скепсису.
Раніше ми писали про те, що науковці провели дослідження, яке показало, що кава без кофеїну може мати схожий ефект на організм, як і звичайна кава з кофеїном.