/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff50b0309c89b26c24a22bd230bb80654.jpg)
Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради
Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним.Якість сала визначають, зокрема, за його щільністю, пружністю та товщиною. Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gazeta.ua.За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати.Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже. Шкурка має бути пружною. А в сало, де є великий прошарок м'яса, сірник має входити туго.Товщина сала залежить від частини, з якої це його зняли. На ринку рекомендують шукати сало із залишками щетини. Це означає, що свиня вирощена вдома без шкідливих добавок.Сало умовно ділять на фермерське і домашнє. Фермерська свинина містить більше м'язової тканини, домашня ‒ більше сала. Зачасту хребтове сало беруть на салямі, адже воно має жорстку структуру. Бічне сало купують для варених ковбас, бо воно м'яке і рівно розподіляється.