/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fc69436fb9140c59688fcf6b75f511454.jpg)
Як можна пришвидшити дозрівання томатів на грядці чи після збирання: зробіть так — і будете насолоджуватися овочами раніше
Як правильно пришвидшити дозрівання помідорів / © Pixabay
Щоб помідори швидше почервоніли, насамперед, необхідно обмежити їхнє поливання. Особливо це необхідно зробити в другій половині літа. Через надлишок вологи може зростати зелена маса, а тому всі сили рослина віддає їй. На дозрівання плодів у неї просто не залишається енергії.
Також обов’язково прищипніть верхівки кущів. Ця проста дія змусить помідори зосередитися на формуванні та дозріванні плодів, а не на зростанні догори.
Важливо видаляти те листя, яке затінює плоди. Чим більше світла отримуватимуть томати, тим швидше вони почервоніють.
Ще одна важлива хитрість, яка допоможе у дозріванні зелених помідорів, якщо ви вже вирвали їх з грядки. Покладіть їх на зберігання поряд з червоними плодами. Стиглі томати виділяють етилен. Це природний газ, який пришвидшує дозрівання деяких продуктів.
Серед досвідчених городників існує цікавий трюк, який полягає у легенькому проколюванні плодоніжок помідорів зубочисткою. Також можна злегка підрізати корінь рослини лопатою. Культура отримає невеликий стрес, який стимулюватиме дозрівання.