/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8aae5fc7e9607604899293719b763988.jpg)
Літо в банці: готуємо улюблений полуничний джем – королева без нього не уявляла життя
Полуничний джем був важливою частиною раціону самої Єлизавети ІІ. З його приготуванням не виникне жодних проблем, а смак улюбленої ягоди ідеально доповнить безліч смаколиків. 24 Канал пропонує відтворити рецепт класичного полуничного джему від порталу Appetito.
Рецепт полуничного джему
- Час: 2 години + доба
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм полуниці;
– 1 кілограм цукру;
– 1 лимон.
Приготування:
Полуницю добре промийте під проточною водою, пересипте в широкий таз або миску, засипте цукром і залиште на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
Отриману рідину перелийте в каструлю й доведіть до кипіння на плиті. Коли сироп закипить, додайте до нього полуницю разом із цукром і проваріть приблизно 10 хвилин.
Вичавіть сік із лимона та влийте його в майбутній джем.
За допомогою блендера перетворіть ягоди на однорідну масу.
Знову поставте каструлю на слабкий вогонь і продовжуйте варити, не забуваючи періодично помішувати, щоб нічого не підгоріло.
Гарячий джем розлийте по стерилізованих банках, щільно закрийте кришками.
Закутайте заготовки теплою ковдрою або рушником і залиште до повного охолодження на 24 години.
Зберігайте готовий джем у темному прохолодному приміщенні.
Смачного!
Та сама закуска літа: як приготувати кабачки зі спеціями.