/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F69c2a7706edeb9e95598b8963e387e16.jpg)
Як правильно обирати оливкову олію: 90% людей помиляються
Оливкова олія - як гарне вино, якщо знаєте, що шукаєте, то отримуєте вибух смаку, а не просто жир.Як вибрати найякіснішу олію для салатів, розповів шеф-кухар Олександр Огороднік.Це найвища категорія оливкової олії:Отримана холодним віджимом.Без хімії та високих температур.Кислотність < 0.8% (чим менше тим краще).Шукайте найсвіжішу олію ідеально до 12 місяців з моменту збору.В ідеалі: збір восени, споживання - протягом року.Якщо вказано тільки "Термін придатності" - мінус до довіри.Темна скляна пляшка або жестяна банка.Світло окислює олію і воно стає гіркне.Пластик лише для технічної для смаження (не для салатів!).Італія, Іспанія, Греція, Португалія - класика.Проте шукайте точний регіон (наприклад, "Toscana", "Jaén", "Kalamata"), а не просто "Product of Italy".DOP, PDO, IGP - захищене географічне походження. Гарантує автентичність.Наприклад: DOP Terra di Bari (Італія), PDO Baena (Іспанія).Хороша олія не може коштувати дешево:орієнтовно 10-20 € за 500 мл.Все, що надто дешеве - часто розбавлене або рафіноване.