/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F138d475667284bbb27ea3a4a4c3e65f1.png)
Маш, сочевиця та горох: господарство на Київщині досліджує сорти бобових
Маш, сочевиця та горох: господарство на Київщині досліджує сорти бобових
Бобові культури набувають дедалі більшої популярності серед українських аграріїв. На них звертають увагу завдяки поживним властивостям, високому вмісту білка та економічній ефективності. До того ж український горох, соя, квасоля та сочевиця цікавлять країни ЄС, Південної Азії та Африки, що спонукає агровиробників розширювати посівні площі.
За інформацією Української бобово-соєвої асоціації, посівні площі під горохом 2025 року збільшились на 20%, під сочевицею — на 10-15%.
«Розвиток бобових культур в Україні — це відповідь на кліматичні виклики та потребу в продовольчій безпеці. Ми вже маємо позитивну динаміку — збільшення площ, інтерес до насінництва, зростання переробки», — говорить президентка ГС «Українська бобово-соєва асоціація» Антоніна Скляренко.