/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F53b4fc4daf060cad50a13352ef107f7e.jpg)
Що буде, якщо не просіювати борошно: чи дійсно ця дія така необхідна
Що відбудеться, якщо ви не просієте борошно / © Pixabay
Борошно просіюють, щою покращити структуру тіста. Після цього воно насичується киснем, стає більш пухким і легким, що забезпечує ніжну і повітряну текстуру випічки. Але це далеко не єдина причина.
Ось ще кілька важливих аспектів:
-
видалення грудочок і небажаних домішок, особливо якщо борошно зберігалося відкритим надто довго;
-
забезпечення однорідного перемішування з іншими сухими складниками, такими як розпушувач, какао або спеції;
-
поліпшення здатності борошна рівномірно розчинятися у вологих інгредієнтах для загальної консистенції тіста.
Як правильно просіювати борошно
Це доволі проста процедура, але вона має кілька важливих моментів, на які слід звернути увагу. Ось коротка інструкція:
-
візьміть дрібне сито або спеціальний просіювач у формі кружки;
-
насипте в нього борошно;
-
ніжно постукуйте по ситу або легенько трясіть його, тримаючи над мискою чи робочою поверхнею;
-
якщо в ситі залишилися грудочки або небажані частинки — видаліть їх.
Завдяки цьому нескладному прийому ваше тісто стане значно пухкішим.
Чи можна не просіювати борошно? Насправді, звісно можна. Але варто пам’ятати, що тоді тісто може вийти густішим і з грудочками. Для досягнення ідеального результату, краще не нехтувати цим етапом і все-таки просіяти борошно.