/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdf8e7a57f7da5491cd2b0cad8ab871ae.png)
Лимонади, які легко повторити вдома: обирайте свій для спекотного літа
У спеку завжди хочеться чогось освіжаючого.У такі дні рятують лимонади, які легко приготувати вдома.Суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко ділиться рецептами лимонадів, кожен з яких має свій особливий смак. Обирайте свій улюблений.Обдайте цитрусові окропом, потримайте 1-2 хв. Зніміть дуже тонко цедру. З фруктів вичавіть сік. У каструлю влийте воду, додай цедру, сік та цукор. Довести до кипіння й одразу зняти з вогню. Настоюйте 10-15 хвилин. Процідити та охолодити.Тархун добре промити, обсушити. Подрібнити з цукром до однорідної маси. Перекласти масу в миску, залити окропом, перемішати, накрити і залишити настоюватися на 15–20 хв. Процідити, додати лимонний сік. Розлити по склянках, додати лід, воду газовану і свіжу гілочку тархуну.М'якуш кавуна подрібнити в блендері до пюре. За бажанням - процідити через сито. У склянку або графін додати порізаний лайм, м'яту, трохи розім'яти ложкою. Додати кавунове пюре, лід і залити газованою водою або спрайтом. За бажанням - підсолодити медом або цукром.У графін вичавити сік з лимонів. Добре промити базилік, додати до соку і трохи розім'яти ложкою. Додати мед, перемішати. Залити газованою водою і поставити в холодильник на 15–20 хвилин настоятися. Подавати з льодом, лимоном і гілочкою базиліку.Цукор розчинити в окропі. Полуницю очистити. Лимон очистити від цедри та кісточок. Порізати на шматочки. Збити полуницю та лимон із сиропом у блендері. В графін викласти лід, додати пюре з полуниці, мʼяту (поплескати по ній руками для аромату), залити все газованою водою.Нарізати лимон і разом із 200 мл води перебити у блендері. Процідити через сито. Повернути в блендер, додати згущене молоко, ще раз збити. У склянку покласти лід, залити на ⅓ лимонно-молочною сумішшю. Долити газовану воду зверху. Пити одразу.