/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F63cc0dfeb721fde7a0f2d4a3077ea696.jpg)
Ніколи не їжте цей овоч, якщо не хочете смердіти цілий день
Він відлякує людей
Часник в Україні — не просто приправа, а майже святиня: його додають до борщу, сала, м’ясних страв, соусів і навіть канапок. Однак, ранкове споживання часнику може мати небажані наслідки для організму.
"Телеграф" розповість, чому не варто їсти часник. А також, що це за овоч, після якого пахне з рота.
Насамперед, часник на голодний шлунок здатен подразнювати слизову оболонку шлунка та кишечника. Це може викликати печію, біль у животі, нудоту або навіть загострення гастриту. Часник активізує травні соки, які на порожній шлунок можуть діяти агресивно.
Крім того, часник містить сірковмісні сполуки, які потрапляють у кров і виділяються через легені та шкіру — саме вони спричиняють характерний стійкий запах з рота. Іноді він зберігається на добу й довше, попри чищення зубів, жуйку чи каву. Це може створити дискомфорт у спілкуванні, особливо для тих, хто працює з людьми.
Улюблений український інгредієнт — це не табу, але все має свій час. І часниковий ранок — не завжди найкращий старт для продуктивного дня.