/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0fa7ea893a8d938cd02137e721a1e2e2.jpg)
Оцінять навіть гурмани: маринуємо огірочки з гірчицею – ідеальна закуска
Одна з головних переваг цієї консервації – з нею впораються навіть новачки, а в досвідчених господинь тим паче з нею не виникне жодних проблем. 24 Канал радить спробувати цей рецепт від порталу "На пенсії".
Рецепт маринованих огірків з гірчицею
- Час: 30 хвилин + замочування огірків
- Порцій: 1-літрова банка
Інгредієнти:
– корнішони;
– 2 чайні ложки гірчиці у зернах;
– 6 чайних ложок цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 2 – 3 столові ложки оцту;
– 1 столова ложка подрібненої цибулі;
– 2 столові ложки свіжого кропу.
Приготування:
Огірки добре промиваємо та заливаємо холодною водою щонайменше на 2 години.
У стерильну банку на саме дно викладаємо кріп, порізану цибулю, додаємо цукор, сіль і зерна гірчиці. Огірки обрізаємо з обох боків і щільно ставимо в банку вертикально.
Вливаємо оцет, після чого заливаємо киплячою водою до самого краю. Накриваємо банку кришкою й ставимо в каструлю з гарячою водою.
Стерилізуємо 5 хвилин після закипання на середньому вогні.
Обережно виймаємо банку, герметично закручуємо, перевертаємо догори дном і вкриваємо до повного охолодження.
Смачного!
Страва крізь століття: рецепт товчанки.