/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F0cbec841eb2551e948a67dc756a21dd3.jpg)
Чи можна заморозити сиру зелену цибулю на зиму: дієтологиня розповіла кілька важливих секретів
Як правильно заморозити зелену цибулю на зиму / © Pixabay
Про те, як це зробити правильно, розповіла дієтологиня Ліззі Стрейт.
Спершу всі стебла зеленої цибулі потрібно ретельно промити від бруду і просушити паперовим рушником. Якщо залишиться зайва волога, то під час заморожування вона утворить крижані кристали, що є небажаним.
Наріжте цибулю і викладіть її на деко, яке потрібно попередньо застелити пергаментом. Поставте деко в морозильну камеру на годинку, щоб продукт повністю заморозився. Після цього можна перекласти цибулю у контейнери чи пакети для зручності.
Запам’ятайте, що зелену цибулю не потрібно бланшувати перед заморожуванням, адже вона непогано зберігається і в сирому вигляді. Навпаки, під час теплового оброблення її ніжна текстура може постраждати.
Проте, слід зазначити, що свіжа зелена цибуля зберігатиметься менше, ніж бланшовані овочі. В герметичній тарі та за мінімального доступу повітря приблизно 3-4 місяці.
Зверніть увагу, що після розморожування зелена цибуля може стати дещо м’якшою, втратити насичений смак. Тому її варто використовувати лише в гарячих стравах, наприклад, додавати до супів чи запіканок замість звичайної цибулі.