/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fcacff2ac9d595ce57f0b1b6f3fe87a73.jpg)
Які продукти провокують появу неприємного запаху тіла: сім найгірших
У спеку тіло пітніє активніше. Навіть регулярний душ не завжди рятує від неприємного запаху.Але справа не лише у гігієні. Деякі продукти здатні підсилювати природний запах тіла або навіть робити його різким і відразливим.Ось сім найгірших видів продуктів, які варто обмежити в літньому раціоні, якщо хочете мати гарний запах тіла, особливо у спекотні дні.Капуста. Білокачанна, цвітна, броколі - усі види дуже корисні в плані поживної цінності і впливу на здоров'я. Але вони негативно впливають на запах тіла. Причина полягає у вмісті сірки, на яку ці продукти багаті. Організм розщеплює сполуки сірки на сполуки, що пахнуть згірклим маслом, і частково виводить їх з потом. Цей неприємний запах може триматися близько шести годин після вживання капусти.Часник та цибуля. Також містять сполуки сірки. Бактерії розщеплюють сірчані амінокислоти, в результаті чого утворюються леткі речовини з неприємним запахом - сірководень, метилмеркаптан та диметилсульфід. Вони всмоктуються в кров і транспортуються до всіх органів. Ось чому ваше дихання та шкіра набувають такого характерного запаху.Рафінований цукор. Бактерії живляться солодощами. Солодка їжа може викликати зміни рівня кислотності організму, змінити його температуру та викликати неприємний запах тіла.Спеції. Їх дуже багато, але на запах тіла впливають лише деякі. Наприклад, каррі та кмин.Алкоголь. Більша його частина метаболізується в печінці на оцтову кислоту. Але деяка кількість алкоголю вивільняється через піт і дихання. Тому, якщо ви переборщите з випивкою, запах з'явиться не тільки з рота, але й виділятиметься через пори.Червоне м'ясо. Воно багате білками, які потребують ретельної переробки організмом.Метаболізм м'яса може призвести до утворення таких сполук, як триметиламін, який має особливо різкий запах. Крім того, насичені жири, що містяться в червоному м'ясі, можуть посилювати запах шкірного жирі.