/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fc6028e7dc0b41f8fe1163e727bdbb1bd.jpg)
Науковці назвали найкорисніший хліб, який треба їсти якомога частіше
Який хліб найкорисніший / © www.freepik.com/free-photo
Який хліб найкорисніший для щоденного вживання
За висновками експертів з Гарвардської школи охорони здоров’я, хліб із пророщеного зерна, іноді його ще називають «живим» хлібом, є найкориснішим. Він виготовляється не з борошна, а з меленого пророщеного зерна пшениці, жита чи ячменю. Такий хліб має:
-
більше клітковини й білка;
-
нижчий глікемічний індекс, що вкрай корисно для контролю рівня цукру в крові;
-
високу концентрацію вітамінів групи B, мінералів та антиоксидантів;
-
краще засвоюється шлунково-кишковим трактом.
Чому варто їсти саме пророщений хліб
-
Покращує травлення. Завдяки високому вмісту ферментів і клітковини такий хліб стимулює здорову мікрофлору кишківника.
-
Стабілізує рівень цукру в крові. Через низький глікемічний індекс цей продукт підходить навіть людям із предіабетом та інсулінорезистентністю.
-
Знижує холестерин. Регулярне вживання живого хліба допомагає зменшити «поганий» холестерин у крові.
-
Довге насичення. Такий хліб справді насичує, а не викликає різкі стрибки апетиту, як це буває з білим хлібом.
Який хліб не варто їсти
-
Білий хліб із борошна вищого ґатунку майже не містить корисних речовин і швидко підвищує рівень цукру в крові.
-
Хліб із додаванням цукру, маргарину, консервантів може провокувати запалення, зайву вагу та порушення обміну речовин.
-
Хліб із карамелізованою скоринкою часто містить акриламід — шкідливу речовину, яка утворюється під час надмірного запікання.