/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F143b7b78dd40f4a494731dd66580b824.jpg)
Той самий квас: рецепт бочкового "швидкого" квасу
Напевно кожен пам'ятає той самий квас, який продавався у величезних бочках посеред літніх спекотних вулиць. За ним завжди стояла черга і він вважався по праву найкращим літнім охолоджувальним напоєм.
Такий квас можна приготувати самому і зробити це дуже просто. Готується цей квас досить швидко. Всього через 6 годин його можна буде сміливо пити.
Інгредієнти:
Процес приготування квасу:
Додаємо у воду цикорій, цукор і ставимо на вогонь. Перед самим закипанням додаємо лимонну кислоту. Щойно вода закипить, знімаємо з вогню й охолоджуємо.
У вже теплу воду додаємо дріжджі. Потім накриваємо посуд марлею і даємо настоятися до 3-4 годин. Якщо у вас у приміщенні не надто висока температура, залиште на ніч, щоб квас був більш різким.
Готовність квасу визначаємо за появою пінки. Квас просто необхідно пити охолодженим.