/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F72c76860677ba1869244783ad3fc5629.jpg)
Чим замінити фольгу для запікання: п'ять варіантів
Запечені у духовці м'ясо, риба, овочі та інші продукти не лише смачні, а й корисні. Зазвичай готують їх у спеціальній фользі для запікання.Але, коли її немає, не варто впадати у відчай. Є ще принаймні п'ять варіантів, чим змінити фольгу, пише Gazeta.ua.Важливо пам'ятати, що замінник фольги має бути жаротривким, міцним та не мати у своєму складі шкідливих елементів, що можуть виділятися під час запікання.Замінити фольгу найкраще рукавом для запікання. Він виконає усі необхідні при запікання функції: захистить продукти від підгоряння і збереже соковитість.Замінити фольгу можна пергаментним папером. Він добре впорається зі всіма завданнями. Пергаментний папір добре захищатиме продукти від підгоряння та утримуватиме вологу.Можна при запіканні використати форму з кришкою. Однак, перед запіканням її потрібно змастити олією з внутрішньої сторони, щоб страва не прилипала.Силіконовий килимок може допомогти при запіканні. Однак, він підходить швидше як підкладка. Килимок захистить їжу від пригорання, а деко – від забруднення. На ньому можна випікати, наприклад, коржі для торта, печиво, десерти. Підійде він і для запікання риби, м'яса та овочів. Але страва може підгоріти зверху і продукт ризикує втратити соковитість.Використати для запікання можна й тонкий офісний папір. Але перед тим його потрібно добре змочити олією. Папір потрібно викласти на деко або сковороду, а зверху покласти продукт, який потрібно запекти. У такий папір можна просто загорнути продукти. Але для цього його потрібно пом'яти, щоб надати йому еластичності.