/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F969bcffdcf4c804a93f01c9674680e63.png)
Любителям гостренького точно сподобається: рецепт ідеальної аджики з кабачків
Ця страва не може не сподобатися
Аджика з кабачків — справжня знахідка для тих, хто любить гострі страви. Приготувати її простіше простого. Цей рецепт не вимагає особливих навичок. Все, що потрібно — це овочі, блендер або м'ясорубка, трохи часу та бажання приготувати смачну закуску.
Рецептом кабачкової аджики поділилися на порталі "Скарбничка Рецептів ".
Інгредієнти:
- Кабачки – 3 кг (вже очищених)
- Морква – 1 кг
- Болгарський перець – 1 кг
- Помідори – 1,5 кг
- Гострий перець – 150 г (якщо любите гостріше, можна взяти більше)
- Часник – 150 г
- Цукор – 200 г
- Сіль – 100 г
- Соняшникова олія – 200 мл
- Оцет (9%) – 100 мл
Приготування:
- Всі овочі — кабачки, моркву, болгарський перець, помідори, гострий перець та часник — добре промийте. Наріжте їх великими шматками та пропустіть через м'ясорубку. Головне, щоб вийшла однорідна маса.
- Перекладіть овочеву масу у велику каструлю, додайте цукор, сіль та олію.
- Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Після закипання варіть 30 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.
- Через 30 хвилин влийте оцет, добре перемішайте та варіть ще 10 хвилин.
- Тим часом підготуйте банки: добре їх промийте і простерилізуйте будь-яким зручним для вас способом (над парою, в духовці або мікрохвильовій печі). Кришки теж прокип’ятіть.
- Гарячу аджику розкладете по стерильним банкам і відразу щільно закатайте.
- Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою або пледом і залиште до повного остигання. Зберігайте у прохолодному темному місці.
Ця аджика додає пікантності та соковитості м’ясним стравам. Особливо смачно її їсти з шашликом, запеченою куркою чи відбивними. Крім того, кабачкова аджика смакує з картопляним пюре, рисом або макаронами. Не менш смачно вона розкривається як окремий соус до хліба. Просто намажте аджику на шматочок свіжого хліба — і швидкий, апетитний перекус готовий.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала