/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F599964c0054d8f6e082f239ee78471eb.png)
Навіть втримати важко: рибалки спіймали величезного білого амура у Рівному
Риба може досягати довжини до 120 см та ваги понад 40 кг
Незвичну рибу піймали у водоймах Рівного. Рибалки виловили справжній трофей – білого Амура.
Інформація про вражаючий улов зʼявилась у місцевих телеграм-каналах. Там зазначили, що він має вагу 7 кг.
Точна дата улову поки що залишається невідомою, проте якщо рибу було спіймано саме 13 липня, коли в Україні святкують День рибалки, то це свідчить про справжню майстерність місцевих рибалок. Такий збіг був би символічним подарунком до професійного свята.
Що таке амур?
Білий амур (Ctenopharyngodon idella) – це великий прісноводний вид коропових риб, який вважається одним з найбільш цінних об'єктів спортивного рибальства. Ця риба відома своїми вражаючими розмірами та бійцівськими якостями під час вилову.
Розміри та вага: Білий амур може досягати довжини до 120 см та ваги понад 40 кг. Семикілограмовий екземпляр, спійманий у Рівному, хоча й не є рекордним, все ж таки вважається солідним трофеєм.
Зовнішній вигляд: Риба має видовжене тіло, покрите великою лускою сріблясто-зеленого кольору. Голова відносно невелика, рот кінцевий без вусиків.
Спосіб життя: Амур є активним плавцем, який віддає перевагу чистій воді з помірною течією. Риба веде денний спосіб життя і відрізняється високою рухливістю.
Харчування: Основу раціону складає рослинна їжа – водна рослинність, молоді пагони очерету, водорості. Завдяки цьому амур отримав назву "водний газонокосарець" за здатність очищувати водойми від надмірної рослинності.
Нерест: Статева зрілість настає у 7-9 років. Нерест відбувається в травні-червні при температурі води 20-25°C. Для успішного розмноження потрібна проточна вода.
Рибальська цінність: Амур вважається престижним трофеєм через свою силу та хитрість. Він чинить запеклий опір під час вилову, що робить процес рибалки захоплюючим та складним.
Кулінарна цінність: М'ясо амура має відмінні смакові якості, воно біле, щільне та містить мало дрібних кісток. Особливо цінується за високий вміст білка та низький вміст жиру.
Раніше "Телеграф" писав, коли піраньї можуть з'явитися в Україні.