/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fcd0227ab7c027791e5d432d748b0d1bf.png)
Кишечник, біль у м'язах та серце: яка користь для організму від вживання кавуна
Кавун не тільки освіжає, а й підтримує здоров’я зсередини. У ньому поєднуються смак літа та користь для серця, мозку, шкіри й навіть травлення.
Цей соковитий плід складається з води на 92 %, тому ідеально зволожує в спеку та допомагає уникнути зневоднення. Водночас калій і магній у його складі відновлюють електроліти після фізичних навантажень, пише Real Simple.
Кавун покращує роботу кишківника, завдяки волокнам і воді. L-цитрулін зменшує біль у м’язах, а лікопен із вітамінами A і C знижують ризик хвороб серця та навіть раку. Аргінін розширює судини, покращуючи тиск. Вітамін С зміцнює імунітет, а вітамін А стимулює вироблення колагену.
Цей плід позитивно впливає на настрій - завдяки B6 та цитруліну краще працює мозок, регулюються серотонін і допамін. Також кавун містить речовини, що корисні для зубів і кісток.
Не менш корисні й шкірка з насінням - у шкірці багато цитруліну, у насінні — фолієва кислота, магній, залізо та здорові жири. Кавун низькокалорійний, тож ідеально підходить для тих, хто хоче контролювати вагу.
Як вживати - сирим, у салатах із фетою й м’ятою, в смузі або смаженим насінням як перекус.
Застереження - при діабеті дотримуйтеся помірності - не більше 1–2 скибочок, при алергіях та проблемах із нирками проконсультуйтесь із лікарем.
Кавун — це смачний спосіб подбати про себе. Додавайте його в раціон і відчувайте літо не лише на смак, а й у самопочутті.
"Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця."
Раніше ми повідомляли, нормалізує травлення, підтримує серце та зміцнює імунітет: дивовижна користь гороху.
Врятують від спеки та зневоднення: 5 фруктів, які зволожують організм влітку - детальніше на Знай.ua.