/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fdeb572ce0888aaf979a36cbd499592c8.png)
Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками
Якщо хочеться чогось смачного, корисного й водночас швидкого - рис з овочами та креветками стане ідеальним вибором. Ця страва не потребує годин біля плити, але вражає смаком.Смачно, яскраво, поживно - і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.Рис (будь-який)- 200 г;Креветки або курка - 500 г;Перець солодкий різнокольоровий - 3 шт;Часник - 4 зубчики;Помідор- 1-2 шт;Для соусу:Вершки 20% - 500 мл;Бульйон овочевий, рибний або курячий - 400 мл;Томатна паста - 6 ст.л;Паприка - 1 ч.л;Сушений базилік - 1 ч.л;Сушена або свіжа петрушка;Сіль, перець за смаком;Тертий сир за бажанням;У форму для запікання викладіть промитий рис, краще замочити на 1 годину або на ніч, креветки, помідор, часник та солодкий перець.Змішати для соусу вершки, бульйон, томатну пасту та спеції.Вилити соус у форму, все добре перемішати. За бажанням можна посипати сиром.Запікати у розігрітій духовці при 180°C (режим з обдувом) приблизно 1 годину, до золотистої скоринки й готовності рису.Замість креветок можна додати мʼясо чи рибу. Будь-який варіант буде смачним.