/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fbb5fad0b5fae642221b846efa7e554c5.jpg)
Треба замінити всього один інгредієнт: ось в чому секрет ідеально пишного омлету
Секрет в одній маленькій деталі. Який інгредієнт треба замінити, щоб омлет перетворився на шедевр, розповідає 24 Канал з посиланням на Сусідка.
Чому в омлет варто додати сметану, а не молоко?
Експерти зазначають, що хоча молоко часто вважається основним інгредієнтом у приготуванні омлету, воно на 87% складається з води. При нагріванні ця вода випаровується, викликаючи коагуляцію яєчних білків і призводячи до знайомої водянистої й гумової текстури багатьох омлетів.
Однак можна розглянути інший підхід. Замінивши молоко звичайною сметаною, результат кардинально змінюється. Саме це створює оксамитову, кремову текстуру, яка тане в роті.
Покрокове приготування:
- Золотий стандарт – 1 столова ложка сметани на кожне велике яйце. Якщо хочете щільнішу текстуру, можете взяти 1,5 ложки.
- Злегка розбийте яйця виделкою, щоб жовтки та білки поєдналися. Потім додайте сметану, сіль, перець і знову акуратно перемішайте до однорідності.
- Добре розігрійте сковороду з товстим дном на середньому вогні, розтопіть шматочок вершкового масла, вилийте яєчну суміш та одразу зменште вогонь до мінімального та накрийте кришкою. Готуйте 5-7 хвилин, не перемішуючи.
- Омлет готовий, коли його поверхня схопиться, а центр залишиться ледь-ледь тремтячим.
Спробуйте приготувати омлет так – і ваш ранок уже ніколи не буде таким, як раніше.
Теж цікаво: який прийом перетворить звичайний плов на шедевр.