/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc804d50b38eb452a935bcb861eeb1817.jpg)
Коли в Україні з'явилося морозиво: історик здивував відповіддю
Ви дізнаєтесь:
Морозиво - ідеальний десерт для спекотних днів. Багато хто думає, що з'явилося воно в Україні після європейських країн, хоча це не зовсім так. Про це на своєму YouTube-каналі розповів український історик Олександр Алфьоров.
Главреддізнався, що в Україні справді почалося масове виробництво морозива у 19 столітті, після того як у Європі почали з'являтися різні рецепти цього десерту.
Але справа в тому, що ще значно раніше українські господині почали готувати ексклюзивне морозиво на Масницю. Вони робили фігурки з суміші сиру, сметани, молока, меду та родзинок.
Щоб десерт замерз, його виставляли на цілу ніч на подвір'я, а на ранок діти вже смакували українським морозивом.
Дивіться відео про те, коли українці почали їсти морозиво:
Читайте також:
Про персону: Олександр Алфьоров
Олександр Анатолійович Алфьоров (нар. 30 листопада 1983, Київ) — український історик, радіоведучий, громадський та політичний діяч, кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, Голова Інституту національної пам’яті України, майор запасу ЗСУ, передає Вікіпедія.