/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb0bf60ba42587514e33e8ab27acb501a.jpg)
5 незвичайних страв з кабачків: рецепти, які здивують навіть гурманів
Кабачкові вафлі
У розпал сезону кабачків господині зазвичай готують із них запіканки, млинці або смажать у клярі. Але цей овоч насправді універсальний, і з нього можна приготувати чимало нестандартних, дуже смачних і корисних страв. Ми зібрали п’ять оригінальних рецептів, які дозволять поглянути на кабачки зовсім по-новому.
1. Кабачкові вафлі з сиром і зеленню
Ця страва — вдале рішення для сніданку. Для її приготування знадобиться вафельниця, але результат вартий зусиль.
Інгредієнти
-
2 середні кабачки
-
2 яйця
-
50 г твердого сиру (чедер, гауда)
-
3 ст. л. вівсяного або пшеничного борошна
-
Зелень (кріп, петрушка)
-
Сіль, перець
Приготування
Кабачки натерти на тертці, посолити й залишити на 10 хвилин, щоб пустили сік. Потім добре відтиснути рідину. Додати яйця, натертий сир, дрібно нарізану зелень і борошно. Перемішати до однорідності. Випікати у змащеній вафельниці до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.
2. Кабачкова локшина з соусом песто
Цей варіант ідеальний для тих, хто уникає вуглеводів або шукає легку вечерю. Кабачки у вигляді локшини — популярний тренд у здоровому харчуванні.
Інгредієнти
-
2 кабачки
-
2 ст. л. соусу песто
-
1 зубчик часнику
-
Оливкова олія
-
Сіль, перець
-
Пармезан — для подачі
Приготування
Кабачки нарізати у вигляді спіралі (можна за допомогою спеціальної тертки або овочечистки). На пательні розігріти трохи оливкової олії, обсмажити подрібнений часник. Додати кабачкову локшину, готувати 2–3 хвилини на середньому вогні. Потім змішати з песто, перемішати. Подавати гарячими, посипавши тертим сиром.
3. Шоколадний кекс із кабачками
Це ідеальний приклад того, як овоч може стати інгредієнтом десерту. Кабачки не відчуваються на смак, але додають випічці ніжності й вологи.
Інгредієнти
-
1 ½ склянки тертих кабачків
-
1 склянка борошна
-
½ склянки какао
-
½ склянки цукру
-
½ склянки рослинної олії
-
2 яйця
-
1 ч. л. розпушувача
-
½ ч. л. соди
-
Щіпка солі
-
Ванільний екстракт
Приготування
Змішати сухі інгредієнти (борошно, какао, соду, розпушувач, сіль). Окремо збити яйця з цукром і олією, додати терті кабачки та ваніль. З’єднати обидві суміші, вилити у форму. Випікати в розігрітій духовці при 180 °C близько 40–45 хвилин. Остудити, за бажанням полити глазур’ю або посипати пудрою.
4. Кабачкові роли з сиром і в’яленими томатами
Цей рецепт — справжня знахідка для літньої вечірки або закуски на святковий стіл.
Інгредієнти
-
2 кабачки
-
150 г крем-сиру (типу «Філадельфія»)
-
2–3 шт. в’ялених томатів
-
Часник
-
Базилік або рукола
-
Оливкова олія
Приготування
Кабачки нарізати вздовж тонкими смужками, трохи підсмажити на грилі або на сухій пательні. Намазати кожну смужку сиром, покласти шматочок в’яленого томата, листочок зелені, загорнути у рулетик. Скріпити зубочисткою. Подавати охолодженими.
5. Оладки з кабачків і картоплі з куркумою
Ці оладки — цікава варіація на тему дерунів, але з більш м’яким смаком і яскравішим кольором завдяки куркумі.
Інгредієнти
-
1 кабачок
-
2 картоплини
-
1 яйце
-
1 ст. л. борошна
-
½ ч. л. куркуми
-
Сіль, перець
-
Рослинна олія — для смаження
Приготування
Кабачок і картоплю натерти на тертці, відтиснути сік. Додати яйце, борошно, куркуму, сіль і перець. Перемішати. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Подавати зі сметаною або грецьким йогуртом.
Отже, кабачки — це не просто літній овоч, а справжній кулінарний хамелеон, здатний змінюватися відповідно до ваших гастрономічних фантазій. Експериментуйте з формами, начинками та техніками приготування — і ви відкриєте для себе нові грані смаку.