/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9d592ba681a5b170dedc40f419ed872a.jpg)
Треба не тільки стукнути: 5 порад, щоб обрати найсмачніший кавун
Так ви точно знайдете стиглий та соковитий кавун
Сезон кавунів ось вже скоро розпочнеться в Україні й щоб обрати той самий спілий, соковитий і по-справжньому солодкий потрібно знати деякі хитрощі.
Ззовні більшість плодів виглядають привабливо: яскраві, великі, з глянцевою шкіркою. Але навіть такий зовнішній вигляд не гарантує, що всередині кавун такий, який нам хочеться. Як обрати найсмачнішу ягоду, розповів "Телеграф".
Перше, на що варто звертати увагу — жовта пляма знизу плоду. Вона утворюється під час дозрівання кавуна на землі. Чим більш насичена й темна пляма — тим більше часу кавун зріє під сонцем. Ідеальний варіант — насичено-жовта або навіть оранжева пляма.
Другий важливий етап — сухий хвостик. Якщо плодоніжка засохла, це свідчить про завершення дозрівання. Зелений, "живий" хвостик — ознака того, що кавун зірвали зарано.
Ще одна порада — постукати по кавуну. Глухий звук зазвичай сигналізує про стиглість, тоді як дзвінкий — про недозрілий плід. Також стиглий кавун має бути твердим і важким для свого розміру — це ознака високої концентрації соку.
Не варто також забувати про симетрію та рівність шкірки: ідеальна форма без деформацій вказує на те, що плід ріс рівномірно.
А от надрізані кавуни без упаковки краще оминати.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як розпізнати "отруєний" кавун в магазині.