/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F765091e3d065eab2c2d2a9256999642c.jpg)
Рецепт на зиму, перевірений роками: як закрити хрумкі огірки з морквою
Справжній хіт серед зимових заготовок - огірки з морквою.Вони виходять хрумкими, ароматними й мають яскравий смак. Простий склад, вдале поєднання спецій і овочів - рецепт, який ні в чому не поступається популярному рецепту з кетчупом чилі.Gazeta.ua публікує перевірений роками рецепт польських огірків з морквою.На дно літрової банки покласти:листя хрону,стебло кропу,листя смородинилистя вишні,3-4 зубчики часникучорний перець духмяний та перець горошком по кілька горошинмаленький шматочок перчиці.4 кг огірків, які попередньо слід замочити у крижаній воді на 2-3 години2 моркви. Її потрібно натерти тонкими смужками, як на салат "Морква по-корейськи".2,5 л води0,5 стакана солі1,5 стакана цукру2 стакана оцту.Інгредієнти для маринаду закип'ятити і охолодити.Готовим маринадом залити огірки в банках. Ставимо стерилізувати приблизно на 10-15 хв. Як тільки огірки поміняють колір, одразу треба витягнути, закрутити ключем та перевернути банки. Але не потрібно їх накривати. Інакше поморщаться і матимуть непривабливий вигляд.З цього рецепту виходить 7-8 літрових банок огірків.