/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff591ed1891583f228dc3bb9cbcce9afa.jpg)
Салат залишатиметься свіжим аж два тижні: як правильно зберігати зелень у холодильнику
Листя салату. / © Associated Press
Салат – це ідеальний продукт для приготування літніх страв - чи то для салату, чи для бургера чи смузі. Втім, він може швидко зів’янути - навіть, якщо зберігається у холодильнику.
Експертки з їжі Лаура Фуентес розповіла, як зберегти свіжість салату, повідомляє Mirror.
Салат, як і багато фруктів та овочів, має захисну шкірку. Саме це робить його більш схильним до псування. Якщо залишити салат немитим, він може висохнути та зів'яти, а також стати слизьким або навіть запліснявілим.
Як зберігати салату в холодильнику
Перш за все салат треба вимити. Його може містити бактерії та бруд, які прискорять ріст цвілі. Для миття використовуйте суміш води та оцту. Він містить кислоту з антимікробними властивостями, яка знищує шкідливі мікроорганізми і допомагає надовго зберегти салат свіжим.
Потрібно змішати одну частину білого оцту з трьома частинами холодної води, замочити салатне листя на три хвилини, але не довше. Інакше - може з’явитися оцтовий присмак
Щоб висушити листя, або просто викладіть його на чистий кухонний рушник і акуратно промокніть. Важливо видалити всю вологу з салату перед тим, як помістити його до холодильник, бо будь-яка волога призведе до його швидкого псування.
Покладіть сухе листя до пакету на блискавці разом з паперовим рушником або до контейнера з кришкою, щоб паперовий рушник увібрав зайву вологу.
Оскільки салат містить багато води, цей метод дає змогу зберігати його свіжим від 10 до 14 днів.