/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F17528c8bc79a09cf3296ce5474d3778e.png)
Як варити та остудити яйця, щоб вони були смачними та легко чистилися
Хочете, щоб яйця чистились ідеально з першого разу? Є простий трюк, який усе змінить.
І справа тут не лише у холодній воді після варіння, як ви могли думати, повідомляє Кенджи Лопес-Альт.
Відомий шеф-кухар Кенджи Лопес-Альт пояснює, що все залежить не від того, чи охололи яйця, а від того, як ви їх варите. Якщо опустити холодне яйце у холодну воду, а потім довести до кипіння, білок прилипне до шкаралупи, і чистити буде справжнім жахом. Частина білка просто злізе разом зі шкарлупою.
Щоб цього не сталося, яйце або дістають з холодильника за 15-30 хвилин, або одразу кладуть у киплячу воду. Але тоді жовток може зміститися. Якщо важлива форма - краще заздалегідь дати йому нагрітися.
Є ще один варіант - приготувати яйце на пару. Для цього у каструлю наливають 2-4 см води, доводять її до кипіння, кладуть яйце на решітку та варять 11 хвилин.
Окремий етап - правильне охолодження. Бо остигле яйце легше очищується, якщо все зроблено грамотно. Найкращий спосіб - перекласти щойно зварені яйця у холодну воду. Але є фокус - спершу трохи оббийте шкаралупу об стільницю. Через тріщини вода швидше потрапить всередину і білок буде легше відділити.
Залийте яйця холодною водою в каструлі та залиште на 5-7 хвилин. Якщо яйця потрібні для салату - оновіть воду й залиште ще на 5 хвилин.
Дехто обирає проточну воду, але професіонали кажуть, що великої різниці немає, зате витрачається більше рідини.
Ці прості кроки перетворять процес варіння яєць з лотереї на контрольований ритуал.
Раніше ми повідомляли, супермаркети приголомшили новими цінами на яйця та олію.
Сніданок, обід та вечеря: які продукти обрати аби залишатись здоровим та бадьорим - детальніше на Знай.ua.