/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc33a50b79ae45b11627c500a1f5a1e9f.jpg)
Їжа, яка руйнує зсередини: найшкідливіші продукти для кишечника
Деякі продукти, які ми вважаємо безпечними, можуть непомітно шкодити кишківнику та послаблювати імунітет.Надлишок цукру, оброблені харчі та штучні добавки порушують баланс мікрофлори, що з часом впливає на самопочуття і захисні сили організму.Дієта впливає на імунну систему. Експерти пояснюють, як можна легко їсти здорову їжу для слизової оболонки кишечника.Близько 70 відсотків клітин імунного захисту людини знаходяться в кишечнику. Точніше в слизовій оболонці травного органу.Цей так званий слиз, в свою чергу, вимагає догляду. Бактерії, які там живуть, хочуть, щоб їх правильно живили. В іншому випадку вони почнуть проїдати дірки в слизовій оболонці кишечника."Якщо ви їх не годуєте, вони з'їдять вас", - сказав дослідник Ерік Мартенс з Мічиганського університету.Це урок, який його наукова група витягнула зі своїх досліджень кишкових мікробів, клітковини і слизової оболонки кишечника.Простий цукор з білого борошна і цукру-рафінаду: більшість людей люблять шоколад і мармеладних ведмедиків. Проблема:"погані" бактерії теж роблять це, і особливо ті, які розщеплюють простий цукор, дуже швидко розмножуються з цими ласощами.Уникайте занадто великої кількості в'ялених, копчених і сильно перероблених ковбасних виробів: ці продукти потрапили в список канцерогенних речовин, тому вам, як правило, не слід їсти більше 500 грамів червоного м'яса в тиждень.Погані жири: будьте обережні з маргарином, майонезом і салом, так як вони можуть викликати сильне навантаження на кишечник.