/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F18b745d9ef2856a25464d4e0a1fba90e.png)
Три причини, чому не вдаються сирники: спробуйте рецепт від шеф-кухаря
Сирники - одна з найулюбленіших страв українців. Але навіть досвідчені господині іноді припускаються помилок, через які вони виходять надто вологими, жорсткими або розпадаються на сковорідці.Щоб смак і вигляд був бездоганним, варто уникати трьох поширених помилок, каже шеф-кухар Олександр Огороднік.Мокрий сирЯкщо в сирі забагато вологи або яєць - сирники розлазяться, стають рідкими всередині.Рішення: відтисніть через марлю, якщо вологий.Хочеться "зафіксувати" рідке тісто - і починаємо сипати борошно. В результаті маємо тістечка, а не сирники.Часто сирники прилипають або "розповзаються", бо пательня недостатньо гаряча.1 кг кисломолочного сиру1 яйце100 г борошна або манки100 г цукруДрібка соліВаніль за бажанням.Приготування: змішайте до однорідної маси всі інгредієнти. Сформуйте "шайби" і смажте на середньому вогні у розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків приблизно по 2-3 хвилини.