/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe28fbc65ebe017f5207ba44a7886b43d.jpg)
Цвіль, бактерії та не лише. Чому не варто пити каву з автоматів
Краще купувати у добрих кав'ярнях чи готувати вдома
Кава — щоденний ритуал багатьох українців, її готують вдома та купують у численних кав'ярнях. Також у громадських місцях стоять кавові автомати — це зручно, проте кава в них не найкращої якості.
"Телеграф" розповідає, чому каву з автоматів краще не пити. По-перше, в автоматах зазвичай використовується дешева кава низької якості, або розчинна з різними домішками. Смак кави з автомату часто не на висоті — гіркий, водянистий або штучний.
Також є питання до гігієни — автомати рідко проходять ретельне очищення. У системі подачі води, молока та сиропів можуть накопичуватися бактерії, цвіль та залишки попередніх напоїв. Особливо проблематичні лінії подачі молока, адже воно швидко псується, тим паче у спеку.
Крім того, свіжість інгредієнтів, з яки готується кава, у автоматах також часто не найкраща. Кавові зерна або розчинний порошок можуть довго зберігатися в автоматі, втрачаючи аромат та смак. Також може трапитися несвіже молоко.
Ще одна причина, чому варто оминати кавові автомати — хімічні домішки. Кава з автомату для покращення смаку може містити штучні ароматизатори, консерванти, цукрозамінники та інші добавки, які можуть негативно впливати на здоров'я.
Вода, яку використовують у кавових автоматах, не завжди проходить належну фільтрацію. Це впливає як на смак, так і на безпечність напою.
Тому значно краще купувати каву у добрих кав'ярнях чи готувати вдома. Якщо ви все ж п'єте каву з автоматів, краще обирати перевірені, або ті, що стоять у людних місцях, адже там автомати частіше обслуговують та більше шансів, що все буде свіже.