/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Faa31dce5f3b7f1fe9f2dccb354e710d3.jpg)
Макове морозиво на Медовий Спас: записуйте рецепт ідеального десерту
1 серпня українці відзначають Медовий Спас або Маковія.В цей день прийнято готувати страви з маком. Переважно господині печуть пироги, рулети, коржі та готують макову мачанку.Окрім традиційних страв Gazeta.ua пропонує приготувати смачне морозиво з маком, яке точно оцінять не лише дорослі, а й діти.Вершки 30-35% - 500 млМолоко - 250 млЦукор - 100 гМед - 150 гЖовтки - 4 шт.Мак - 100 гЗалийте мак окропом, залиште на 30 хвилин, відцідіть. Крем. Підігрійте молоко. Збийте жовтки з цукром до світлої маси. Поступово влийте гаряче молоко в жовтки, постійно збиваючи.Перелийте суміш в каструлю, додайте мед і підігрівайте на слабкому вогні до загустіння, не доводячи до кипіння.Додайте мак, остудіть. Морозиво. Збийте вершки до м'яких піків.Змішайте з охолодженим кремом.Перелийте в контейнер і поставте в морозильник на 4-6 годин, перемішуючи кожну годину.