/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc8b06f38a23087e4ba45f0a363382145.jpg)
Є свої правила: як розміщувати столове приладдя у посудомийній машині
Як пише 24 Канал з посиланням на Southern Living, щоб посуд справді сяяв чистотою, потрібно знати кілька важливих правил: від правильного розміщення столових приборів до вибору мийних засобів і догляду за самою машиною. Як уникнути типових помилок, розповідаємо далі.
З чого почати: мийний засіб та інструкція
Найперше – уважно прочитайте інструкцію до вашої моделі посудомийної машини. Виробники часто вказують особливості завантаження, температурні режими та застереження.
Також варто радить інвестувати в якісний мийний засіб.
Ще один корисний хід – ополіскувач. Він допомагає краплям води скочуватися з посуду, запобігає утворенню розводів і прискорює висихання.
Як правильно завантажувати столове приладдя?
Одна з найпоширеніших дилем: чи повинні вилки, ложки й ножі дивитися догори чи донизу?
Експерти рекомендують розміщувати столове приладдя ручками догори, а гострими частинами донизу. Це не лише безпечніше (особливо якщо в домі є діти), а й гігієнічніше. Так ви не торкаєтесь робочих поверхонь руками, коли виймаєте посуд.
Ще одна порада – не кладіть усі ложки разом: вони можуть злипнутися й погано вимитися. Змішуйте типи приладдя у кошику.
Ножі, срібло й дорогий посуд
Кухонні ножі (крім ножів для масла) краще мити вручну. Постійне миття в посудомийній машині притуплює лезо.
Посріблені прибори водночас можна мити в машині, якщо використовуєте делікатний мийний засіб і розміщуєте їх окремо.
Натомість фарфор і старовинні тарілки варто мити вручну, особливо якщо на них є розпис або позолота.
До слова, про це мало хто знає, але є окрема функція посудомийної машини, яка допомагає легко мити келихи.