/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7a3f94c7e45d8cce7ac48a1bf2c2adb5.jpg)
Топ-5 найкорисніших рибних консервів
Які рибні консерви корисні?
Про найкорисніші рибні консерви розповідає 24 Канал з посиланням на Verywell Health.
- Сардини
Найбільш багаті на омега‑3 (DHA та EPA), а також цінні вітаміни й мінерали. Сприяють здоров’ю серця й мозку та є поживним джерелом клітковини та кальцію.
- Лосось
Консервований жирний лосось – природнє джерело вітаміну D3, що сприяє імунітету, здоров’ю кісток і нормальному функціонуванню гормонів. Особливо важливий у регіонах, де недостатньо сонячного світла.
- Тунець
Поширена, доступна альтернатива з високим вмістом білка й омега‑3. Ідеально для салатів, бутербродів або свіжих страв.
- Макрель
Ще одне джерело насичених жирів DHA та EPA з потужним впливом на серцево-судинну та когнітивну функції.
- Анчоуси
Невеликі, але надзвичайно поживні. Можуть стати чудовою альтернативою до обробленого м'яса, яке часто пов'язують з ризиком серцевих хвороб чи раку.