/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4b2332a873c333e88edefb4025fb6256.jpg)
Відтепер без закусок: авіакомпанія ввела нові правила через загрозу турбулентності
30 липня рейс Delta Air Lines, що прямував до Амстердама, зазнав сильної турбулентності – і в результаті 25 пасажирів постраждали, повідомляє 24 Канал з посиланням на Mirror. І це вже не перший випадок подібної турбулентності цього року.
В чому небезпека турбулентності?
Аналітики зазначають, що випадки небезпечної турбулентності зростають, і на умови польоту ймовірно може впливати зміна у кліматичних умовах. Зазвичай турбулентність, якої зазнають літаки, незначна – а втім, авіакомпанії намагаються підвищити безпечність польотів.
Один з таких способів – це заборона на гарячі закуски, а саме на гарячу локшину, яку ще попереднього року ввела авіакомпанія Korean Air.
Це рішення є частиною проактивних заходів безпеки у відповідь на посилення турбулентності, спрямованих на запобігання опікам,
– повідомили в авіакомпанії.
Через турбулентність авіакомпанія заборонила гарячу локшину на борту / Фото Pexels
І небезпека не є надуманою: професор атмосферних наук Пол Вільямс повідомив, що сильна турбулентність в Північній Атлантиці за останні 46 років зросла на 55%. І якщо зміни відбуватимуться й надалі, сильна турбулентність може подвоїтися чи навіть потроїтися у найближчі десятиліття.
Та попри те, що турбулентність може бути непередбачуваною, експерти наголошують, що основний захист проти неї – це постійно тримати ремінь безпеки закріпленим, коли це можливо.
До слова, раніше ми вже розповідали, щоRyanair збільшив розміри ручної поклажі.