/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F8a7fbc2827ca74720473dac695e65692.jpg)
Яку зелень найкраще додавати під час консервування огірків та помідорів: це не кріп і не петрушка
Що класти в консервацію замість кропу та петрушки / © www.freepik.com/free-photo
Йдеться про листя вишні та хрону, бо саме вони надають огіркам хрусткості, а помідорам приємного пікантного аромату. Також ця зелень здатна подовжити термін зберігання консервації завдяки своїм антисептичним властивостям.
Листя вишні для аромату та від бактерій
Листя вишні — це природний консервант, який не лише надає консервованим овочам тонкого фруктового аромату, а й зупиняє розвиток бактерій. Завдяки танінам, що містяться у вишневому листі, огірки й помідори залишаються міцними, не розм’якшуються навіть після кількох місяців зберігання.
Як правильно використовувати листя вишні під час консервування:
-
На трилітрову банку додайте 3-5 свіжих або сушених листочків вишні.
-
Викладайте їх на дно чи між овочами.
Листя хрону для хрумкості, гостроти та від плісняви
Це ще один секрет ідеальної консервації, яким користувалися наші бабусі. Таке листя додає не тільки пікантного присмаку, а й підвищує міцність плодів і робить огірки хрусткими. Завдяки ефірним оліям та фітонцидам, хрін також захищає консервацію від плісняви та бродіння.
Скільки додавати? На банку достатньо 1 великого листка хрону, порваного на кілька частин.
Найкращий результат дає поєднання листя вишні, хрону та зубчиків часнику. Такий тандем прянощів забезпечить довге зберігання, бездоганний смак і неймовірний аромат вашої консервації.