/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fc5021c0f0527d799ab5f54d66b3407d9.jpg)
Справжні скарби городу: три європейські делікатеси, які українці вважають відходами
Те, що в Україні часто вважають городніми відходами, у багатьох країнах Європи подають у ресторанах як справжній делікатес.Квітки кабачків і гарбузів, ніжне листя буряка та соковитий портулак - ці продукти цінують за унікальний смак, користь і кулінарну універсальність.Шеф-кухар ресторану "Сто років тому вперед" Ілля Кунтий назвав справжні делікатеси, які дарма викидають українці.Найпершим продуктом, який не вживають українці, але він є доволі популярним у Європі - це портулак, який зазвичай росте біля дороги і його вважають бур'яном. Проте маринований портулак буде чудовим доповненням до салату або корисного сніданку.Бадилля буряка може стати доповненням салату, борщу чи іншого супу. Листя буряка використовують також у пирогах і як начинку для рулетів.Теж є делікатесом. Їх можна фарширувати та запікати. Квітки кабачків і гарбузів також смажать чи додають у салати.