/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd3ada39c03efb4b810d53b570c6edb8d.jpg)
Помідори на зиму без оцту та лимонної кислоти
Скільки не закриєте — все буде мало
Можна нескінченно експериментувати зі смаком маринованих помідорів, але в шафі завжди має бути баночка за класичним рецептом – без оцту, лимонної кислоти та стерилізації. Для консервації вибирайте щільні, не перезрілі помідори однакового розміру. Так вони краще збережуть форму і поступово промаринуються. А ще не забувайте проколювати помідори зубочисткою у плодоніжки. Це допоможе їм не луснути від окропу і краще ввібрати розсіл.
Такі помідори за рецептом від "Школи життя" – не лише чудова закуска до інших страв. Їх також можна використовувати для супів, засмажок та соусів. Бо взимку без цього рецепту – нікуди!
Як приготувати помідори без оцту, лимонної кислоти та стерилізації.
Інгредієнти на 3 банки по 1 л.
- помідори – 1,5 кг;
- солодкий перець – 1 шт.
На кожну літрову банку:
- парасольки кропу – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- гострий чилі перчик – 1 шт. (за бажанням).
Для розсолу на 1л. води:
- вода – 1 л.;
- сіль – 1 ст. без гірки;
- цукор – 3 ст. без гірки.
Спосіб приготування:
- У кожну суху банку кладемо по парасольці кропу і парі зубчиків нарізаного пластинами часнику.
- Помідори миємо, проколюємо зубочисткою в області плодоніжки та укладаємо до половини кожної банки. Зверху кладемо нарізаний великими кубиками солодкий перець і кілька кілець перцю чилі.
- У кожну банку додатково відправляємо парасольку кропу, заливаємо окропом, прикриваємо кришками й залишаємо на 20 хвилин.
- Через зазначений час зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння та розчинення солі та цукру і знімаємо з вогню.
- Розливаємо гарячий розсіл по банках, щільно закручуємо кришками, укутуємо в ковдру і залишаємо на ніч до охолодження. Такі помідори можна зберігати навіть за кімнатної температури.
Як і з чим подавати мариновані помідори
Мариновані помідори — чудова самостійна закуска, яка доповнює багато страв. Їх смачно їсти з м’ясними стравами, особливо з шашликом, а також з картоплею у будь-якому вигляді.
Нарізані консервовані помідори можна додавати до овочевих салатів. Вони додадуть страві пікантну кислинку та соковитість.
Розсіл з маринованих помідорів можна використовувати як основу супів, наприклад, для розсольника. А самі помідори подрібнити та додати в соуси або засмажки, щоб надати їм насичений смак.
Спробуйте ще помідори в запашному маринаді за рецептом "Телеграфа" та зимуйте смачно! Смачного!