/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb517cb7233a7236e278be3d5a5f2ea4a.jpg)
Ось це справді по-українськи: рецепт бурякового квасу, який незаслужено забутий
Приготування бурякового квасу – простий процес, але слід запастися терпінням, поки бурячки перебродять. Старовинним рецептом квасу з буряка ділиться 24 Канал з посиланням на YouTube-канал "НАШІ БЕСАГИ – їжа та рецепти".
Як зробити квас з буряка?
- Час: 20 хвилин
- Порції: 3 літрові банки
Інгредієнти:
– 2 літри води;
– 4 середніх буряки.
Як приготувати буряковий квас: дивіться відео
Приготування:
- Спочатку коренеплоди ретельно вимийте та обережно очистьте, відрізавши корінь буряка.
- Очищені коренеплоди ще раз промийте під проточною водою, розріжте навпіл, а потім на скибки завтовшки 1,5 сантиметра.
- Нарізані буряки покладіть в стерильні банки так, щоб залишилось місце для бродіння, заповнивши посуд на 3/4. Залийте чистою холодною питною або бутельованою водою так, щоб рідина повністю покрила коренеплоди.
- Після цього банку накрийте марлею, щоб всередину не потрапляв пил. Накривати кришкою не потрібно – для квашення потрібне повітря.
- Тепер поставте в темне тепле місце для бродіння, де температура сягає 15 – 20 градусів. За декілька днів буде чітко видно ознаки бродіння – утворення великої кількості бульбашок.
- Коли на поверхні рідини утвориться схожа на плісняву плівка – квас майже готовий. Плівку потрібно зняти й зачекати до закінчення процесу бродіння.
Готово!
До квасу ідеальним доповненням стане ніжний баскський чизкейк. Це десерт, який здатен підкорити навіть тих, хто не дуже полюбляє солоденьке.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала