/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F5e66d3abe40ec7288a7a42e057d1820c.jpg)
Страви з баклажанами: ці рецепти підкорять навіть тих, хто їх не любить
Баклажани. / © Associated Press
Сезон баклажанів у самому розпалі. Цей овоч дуже смачний і, що важливо, з нього можна зробити найрізноманітніші страви на будь-який смак.
ТСН.ua підготував три рецепти з баклажанів: закуска, салат і основна страва.
Салат з печених баклажанів та помідорів
Інгредієнти
-
баклажан — 2 шт
-
помідори — 3 шт
-
червона цибуля — 1 шт
-
оливкова олія — 2 ст л
-
лимонний сік — 1 ст л
-
сіль, перець — за смаком
Приготування:
-
Баклажани наріжте кружечками, змастіть оливковою олією. Запікайте у розігрітій до 200°C духовці протягом 20 хвилин.
-
Помідори наріжте кубиками, цибулю — тонкими півкільцями.
-
Змішати всі інгредієнти. Заправте салат олією, лимонним соком, сіллю та перцем.
Фаршировані баклажани
Інгредієнти (на 3–4 порції):
-
баклажан — 3 шт
-
фарш яловичий або курячий — 300 г
-
цибуля — 1 шт
-
помідори — 2 шт
-
часник — 2 зубчики
-
оливкова олія — 3 ст л
-
томатна паста — 1 ст л
-
Сіль, перець, паприка — за смаком
Приготування:
-
Баклажани розріжте вздовж навпіл. Ложкою зробіть поглиблення в середині. М’якоть дістаньте і дрібно наріжте її.
-
Обсмажте баклажани зсередини на олії 3–4 хв, щоб трохи підрум’янилися.
-
Окремо посмажте цибулю, фарш, м’якоть баклажана, дрібно нарізані помідори, томатну пасту, часник та спеції. Тушкуйте усе 10 хв.
-
Начиніть основу баклажанів приготованим фаршем. Покладіть до форми, накрийте фольгою і запікати 25 хв за температури 180°C
Рулетики з баклажанів
Інгредієнти
-
баклажан — 2 шт
-
сир вершковий або фета — 150 г
-
часник — 1 зубчик
-
кріп або петрушка
-
оливкова олія — 2–3 ст л
-
сіль, перець — за смаком
Приготування:
-
Баклажани наріжте тонкими смужками вздовж. Злегка посоліть і залиште на 10 хв, щоб вийшла гіркота.
-
Після цього промийте баклажанові смужки водою, обсушіть та обсмажте на сковорідці.
-
Змішайте сир із зеленню та подрібненим часником.
-
На кожну смужку баклажана викладіть начинку та згорніть рулетиком. Закріпіть зубочисткою.