/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd20f800ffdf0d85e133ccfbd1ae460f5.jpg)
Усе зрозуміло ще біля вітрини: як визначити, чи свіже мʼясо
Мʼясо – не дешевий продукт, тому варто бути впевненим, що ви купуєте свіжий товар. Як зрозуміти все про якість мʼяса ще біля вітрини – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Sante Plus.
Як визначити, чи свіже мʼясо?
Звісно, перший сигнал – запах. Якщо купуєте мʼясо біля відкритої вітрини, обовʼязково попросіть продавця дати понюхати продукт.
Коли ж мʼясо в упаковці, злегка натисніть на нього пальцем та відпустіть. Свіже мʼясо одразу повернеться у свою форму. Вмʼятина залишилась – покладіть товар назад на полицю.
Обовʼязково зверніть увагу на колір: м'ясо має світло-рожевий, перламутровий або прямо-таки яскраво-червоний (яловичина) відтінок. Найменші ознаки жовтизни – вагома причина для відмови від купівлі.
Купуючи багато мʼяса, проконтролюйте однаковість усіх шматків. Подекуди трапляється, що серед гарних екземплярів можуть ховатися шматочки сумнівної якості.
Ми пʼємо її щодня, тож варто бути впевненими у якості напою. Є дуже простий прийом з водою, який допоможе перевірити якість кави.