/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F71255c890d6b577e0ba25d39733f58b1.jpg)
Як авокадо впливає на сон: дослідження показали додаткові переваги
Зазначається, що цей продукт може допомогти поліпшити сон.Усі чули про користь авокадо, але мало хто знає, у чому вона полягає. Щоденне вживання цього фрукта може покращити сон, знизити рівень холестерину та підвищити якість харчування. Видання Very Well Health з'ясувало, як щоденне вживання авокадо може вплинути на здоров'я.У шестимісячному дослідженні взяли участь 969 дорослих американців з абдомінальним ожирінням, які зазвичай вживали не більше двох авокадо на місяць. Одна група їла авокадо щодня, а інша - не більше двох на місяць. При цьому раціон не змінювався.Учасники дослідження, які щодня вживали авокадо, відзначили поліпшення якості та тривалості сну."Це було дослідження, присвячене здоров'ю серцево-судинної системи, тому позитивний вплив на сон видається більш достовірним, оскільки він став несподіваним вторинним результатом добре спланованого рандомізованого контрольованого дослідження", - повідомив доктор медицини, представник Американської академії медицини сну та пульмонолог Дитячої лікарні округу Оріндж (CHOC) Джон Сайто.Авокадо не снодійний засіб, але воно містить поживні речовини, що сприяють сну, як-от магній, калій і корисні жири, пояснив експерт."Регулярне збалансоване харчування з поєднанням корисних жирів, складних вуглеводів і білків допоможе підтримувати ваш циркадний ритм", - сказав Сайто.Крім того, авокадо відмінне джерело "корисних" мононенасичених жирів. Попередні дослідження показали, що вживання авокадо, особливо замість насичених жирів, таких як масло і сир, допомагає знизити ризик серцевих захворювань.Один авокадо містить 10 грамів клітковини, яка може допомогти знизити рівень холестерину та ризик серцевих захворювань. Розчинна клітковина з авокадо може утворювати гель, який зв'язується з жовчними кислотами і "поганим" холестерином у тонкому кишківнику, допомагаючи виводити їх з організму, за словами дієтологині-нутриціологині Джуді Саймон.