/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fddbedaf001f049aed56188f40a03fa78.jpg)
Розрада козаків у довгих походах: як приготувати неповторну українську соломаху
Ситна й корисна соломаха була дуже популярною серед козаків, особливо, коли вони вирушали у довгі походи. В основі класичного рецепта гречане борошно, і саме його пропонує відтворити 24 Канал за рекомендаціями порталу Shuba.
Як приготувати соломаху?
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів гречаного борошна;
– 200 грамів сала;
– 1 цибулина;
– 100 мілілітрів соняшникової олії;
– сіль до смаку.
Приготування:
- У миску насипте гречане борошно. Вливайте воду тонкою цівкою, постійно помішуйте. Рідини має бути стільки, щоб розмішати борошно до однорідності, але маса не повинна стати занадто рідкою.
- У каструлі закип’ятіть близько 4 склянок води, трохи підсоліть і, постійно перемішуючи, влийте борошняну суміш у киплячу воду.
- Через 5 хвилин додайте в кашу трохи олії. Варіть доти, поки вона не стане густою. Помішуйте час від часу.
- Наріжте сало та цибулю.
- У сковорідці розігрійте олію, висипте сало з цибулею, підсоліть, приправте перцем і обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою.
- Коли каша достатньо загусне, зніміть її з вогню та додайте засмажку із сала та цибулі.
- Перед подачею можна посипати кашу зеленню.
Смачного!
Українська кухня багата на шедеври, які можна приготувати з найпростіших інгредієнтів. Наприклад, полтавські пундики, які Котляревський оспівував ще в "Енеїді".
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала