/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8d386ecf34c519ce4817305ab9370bd6.jpg)
Чому не всі банки можна перевертати після консервації і про які йдеться
Багато господинь звикли перевертати банки догори дном після закатування, аби перевірити герметичність.Проте є консервації, для яких це категорично заборонено, адже така дія може зіпсувати заготовки та зробити їх небезпечними для вживання.Банки з гвинтовими кришками типу "твіст-оф" не можна перевертати. Вся річ у тому, що у них є спеціальне полімерне кільце, яке під впливом гарячої рідини розширюється, щільно герметизуючи кришку.Якщо ви перевернете банку з твіст-офом, кришка опиниться внизу, в найхолоднішому місці, адже тепло підіймається нагору. Таким чином кришка може не щільно прилягати до тари, через що виникає ризик порушення герметичності.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала