/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fb25d590f25b6a14baa57ff4b010566e9.jpg)
Менемeн: турецький сніданок, що підкорив світ простотою і смаком
У світі сніданків, де панують омлети та яєчні, турецький менемен виділяється своєю простотою і яскравим смаком. Ця страва - справжня класика турецьких ранків, де яйця готуються з соковитими помідорами, солодким перцем та прянощами, перетворюючись на ситний та ароматний шедевр.Приготувати його вдома дуже легко, а насолода від страви подарує енергію на весь день, пише Gazeta.uaСекрет ідеального менемена - у свіжих овочах та правильно підібраних спеціях.2 ст. л. оливкової олії1 середня цибулина - дрібно нарізана2 зелених перці - соломкою3-4 стиглих помідори - кубиками (або 400 г консервованих томатів)3-4 яйця1 ч. л. червоного перцю або паприки (за смаком)Сіль та чорний перецьУ глибокій сковороді розігрійте оливкову олію. Додайте цибулю та зелений перець. Обсмажуйте на середньому вогні, поки овочі не стануть м'якими.Додайте помідори та спеції. Тушкуйте, помішуючи, доки соус не загусне - це займе приблизно 10-15 хв.Зробіть невеликі заглиблення в овочевій суміші та розбийте туди яйця. Посоліть і поперчіть кожне яйце.Акуратно перемішайте яйця з овочами, щоб отримати консистенцію, схожу на скрамбл. Готуйте, поки яйця не досягнуть бажаного ступеня готовності.Подавайте менемен гарячим, прямо на сковороді. Найкраще він смакує зі свіжим хлібом, який ідеально підходить для того, щоб вимачувати залишки ароматного соусу.