/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff00e90046743f7a7104a332c208f2d4f.jpg)
Шоколадний бісквіт на молоці: шикарна основа для тортів та тістечок
Бісквіт на молоці та олії - це чудова основа для тортів та тістечок, прошарованих кремом. Він легко випікається, смачний, вологий та гарно нарізається шарами.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 3 яйця середнього розміру;
- 8 г ванільного цукру;
- 180 г цукру;
- 220 мл молока;
- 60 г олії без запаху;
- повна столова ложка кукурудзяного або картопляного крохмалю;
- трохи солі;
- 210 г борошна для кексу;
- 20 г какао;
- 6 г розпушувача.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Приготування
Ввімкніть на розігрів духовку (до 170 °C, у режимі "верх-низ", без конвекції).
Розбийте яйця в чашу міксера, додайте дрібку солі та ванільний цукор і почніть збивати яєчну суміш на високій швидкості. Повільно додавайте цукор. Змішуйте 3-4 хвилини, поки суміш не стане блідою та злегка пухкою. Тепер додайте крохмаль, перемішайте його з сумішшю на низькій швидкості та влийте молоко та олію. Злегка перемішайте. Просійте борошно, какао-порошок і розпушувач до яєчної суміші та продовжуйте збивати на низькій швидкості, доки все поєднається. Не перемішуйте занадто сильно, щоб уникнути надмірного утворення повітря в тісті.
Вилийте підготовлене тісто для бісквіта у форму для випікання розміром 28/18 см (підійде й кругла форма для випікання діаметром 24 см, вистелена папером для випікання знизу), постукайте нею кілька разів об стільницю та поставте в розігріту духовку. Випікайте 35-40 хвилин (або доки шпажка, вставлена у форму, не вийде чистою).
Вийміть спечений бісквіт з духовки, дайте йому трохи охолонути та перекладіть на решітку. Поки він ще теплий, його можна нарізати на шари потрібной товщини.
А далі справа за вами! Можна промастити коржі кремом або навіть варенням, прикрасити зверху глазур'ю, шоколадноє крихтою або шаром желе з фруктами.
Раніше портал Знай писав, чому інколи не можна зменшувати кількість цукру в рецепті, навіть коли ви на дієті: поради кондитера
Крім того, ми повідомляли, як приготувати вдома плодово-ягідне морозиво - рецепт.
Також портал інформував про рецепт пирога зі сливами та безе: сезонний десерт, який просто тане у роті.