/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F195fb45f8b3ca9f2e357ca14bd1a85ea.png)
Ці кавуни не можна дітям та вагітним. Оминайте їх десятою дорогою
По розрізаному кавуну одразу видно — чи стиглий, проте мінусів більше
Кавуни — улюблений десерт серпня, у цей час вони солодкі та соковиті, а ціни стають дуже привабливими. Часто в магазинах та на ринках продають кавуни розрізані навпіл, або навіть четвертинки.
Це дуже зручно, адже великі кавуни зазвичай солодші, ніж менші. А купити одразу велетня на 5-10 кг бажаючих небагато. Тому купівля частини здається розумним та практичним рішенням. Проте ця зручність може обернутися неприємностями.
Чому не можна купувати розрізаний кавун
Небезпечні бактерії
Як тільки м'якоть кавуна контактує з повітрям, вона стає ідеальним середовищем для розмноження бактерій. На поверхні можуть бути мільйони мікроорганізмів, які потрапляють туди з пилом, комахами або з брудного ножа. Те, що частини кавуна загортають у плівку, тільки допомагає бактеріям розмножуватися у вологому та теплому середовищі.
Ніж, яким ріжуть кавун, може бути брудним
Хто знає, що різали до кавуна — а раптом це м'ясо? І навіть якщо й не так, ніж може бути брудним й бактерії з нього лишаться на м'якоті кавуна.
Руйнування вітамінів
Коли кавун розрізаний, вітаміни, що він містить, швидко окислюються і руйнуються. Через це він втрачає більшість своїх корисних властивостей.
Кому точно не можна їсти кавуни, куплені частинами
Кавуни, куплені вже розрізаними, краще не споживати дітям, вагітним жінкам, людям похилого віку та з ослабленим імунітетом. Ці категорії більш вразливі до бактеріальних інфекцій та токсинів.