/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Faf41d5818acbf2f99a3c9a047ab647e9.png)
Шашлик, який закохає навіть узимку і тим більше влітку: курячі тропіки з апельсином і медом, рецепт
Хочеться свята без нагоди? Цей рецепт подарує вам літо навіть у розпал зими. Уявіть: ароматні курячі шашлички з апельсином, медовою ноткою та легкою гостринкою.
Їх можна запекти в духовці на Новий рік (а для зустрічі 2026 року це буде актуально) або приготувати на природі влітку — смак буде однаково карколомним!
Що потрібно:
- куряча грудка - 850 г
- апельсин - 1 шт.
- болгарський перець - 2 шт.
- мед — 0,5 ч. л.
- копчена паприка — 1 ч. л.
- білий перець - 0,5 ч. л.
- солодкий чилі-соус
- майонез
- петрушка
Як готувати:
-
Наріжте філе куряче кубиками, додайте сіль, паприку, білий перець і сік половини апельсина. Перемішайте та залиште маринуватися на годину.
-
Болгарський перець наріжте квадратиками.
-
Для соусу змішайте солодкий чилі з майонезом (1:1), додайте трохи меду - вийде солодко-гостра намазка з карамельною ноткою.
Тропічні шашлички, кадр з відео -
Нанизайте м'ясо і перець на шпажки, змастіть соусом і відправте в аерогриль на 20 хвилин при 150 ° або в духовку на 180 °.
-
Подавайте, посипавши свіжою петрушкою та цедрою апельсина – і насолоджуйтесь ароматом тропіків!
Ці шашлички — хіт будь-якого столу: ніжна курочка, насолода меду, яскравість апельсина та легка пікантність чилі. Навіть сусіди вдадуться за рецептом!
Раніше ми повідомляли, що серпень закінчується: як встигнути на останній літній шашлик і здивувати всіх йогуртовим маринадом, рецепт.
Також не зайвим буде до тютюнового торту зі смаком шоколаду: ніхто не здогадається, з чого ви його приготували.