/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F9ddfed71dbc60e335c0ccf7096899836.jpg)
У ЄС скоротиться виробництво свинини
У ЄС скоротиться виробництво свинини
Виробництво свинини у країнах Євросоюзу в першому кварталі 2025 року становило 21,2 млн т. Це лише на 0,4% менше показника аналогічного періоду минулого року.
Про це повідомляє EuroMeat із посиланням на дані Європейської комісії.
Зазначається, що сталі показники виробництва на тлі зменшення поголів’я підтримали збільшення ваги туші.
Водночас фахівці прогнозують, що зменшення чисельності племінних свиноматок призведе до зниження виробництва свинини у другій половині року.
У Єврокомісії зауважують, що африканська чума свиней залишається основним фактором ризику для європейських свинарів.
Споживання свинини наразі стабільне з року в рік після зростання споживання, яке спостерігалося у 2024 році — це пояснюється її конкурентною ціною.
Аналітики прогнозують, що експорт свинини з ЄС знизиться за підсумками року на 3% і становитиме 2,86 млн т. Це викликано меншою конкурентоспроможністю продукції порівняно зі свининою з Бразилії, США та Канади, збільшенням прогнозів виробництва у Великій Британії та Китаї, а також продовженням антидемпінгового розслідування КНР.
Водночас очікується, що імпорт свинини до Європи зросте порівняно з минулим роком на 1% і становитиме 100 тис. т.