/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F520ac3f47c18909ab03bf8f4d171630f.jpg)
10 культових рецептів української осінньої кухні: найсмачніші страви для холодної пори року
Рецепти українських традиційних страв / © www.freepik.com/free-photo
Червоний борщ із яблуком
Рецепти українських традиційних страв / © Pexels
Інгредієнти:
-
свинина на кістці — 500 г;
-
буряк — 2 шт.;
-
картопля — 3 шт.;
-
капуста — 200 г;
-
морква — 1 шт.;
-
цибуля — 1 шт.;
-
яблуко — 1 шт.;
-
помідори чи томатна паста — 2 шт.;
-
часник, зелень, спеції за смаком.
Спосіб приготування:
-
Зваріть свинину до готовності (близько 40 хв).
-
Додайте картоплю, нарізану кубиками.
-
Окремо натріть буряк, моркву та яблуко, злегка обсмажте й покладіть у борщ.
-
Додайте капусту та томати. Варіть ще 25 хв.
-
Після приготування борщу покладіть нарізаний часник, а перед подаванням на стіл — зелень.
Вареники з картоплею
Рецепти українських традиційних страв
Інгредієнти:
-
борошно — 500 г;
-
вода — 200 мл;
-
яйце — 1 шт.;
-
картопля — 400 г;
-
цибуля — 1 шт.;
-
сіль.
Спосіб приготування:
-
Замісіть тісто з борошна, води, яйця та солі. Залиште на 30 хвилин, щоб відпочило.
-
Картоплю відваріть, потовчіть у пюре.
-
Цибулю обсмажте й змішайте з картоплею.
-
Розкачайте тісто, виріжте кружечки.
-
Викладіть начинку, зліпіть вареники.
-
Варіть у підсоленій воді до готовності.
Деруни
Рецепти українських традиційних страв / © Freepik
Інгредієнти:
-
картопля — 600 г;
-
яйце — 1 шт.;
-
борошно — 2 ст. л.;
-
сіль, перець;
-
сметана.
Спосіб приготування:
-
Натріть картоплю на дрібній тертці.
-
Відтисніть зайву рідину.
-
Додайте яйце, борошно, спеції.
-
Добре перемішайте тісто.
-
Смажте на сковороді з олією до золотистої скоринки.
Куліш
Рецепти українських традиційних страв / © Credits
Інгредієнти:
-
пшоно — 1 склянка;
-
сало або копченості — 200 г;
-
цибуля — 1 шт.;
-
морква — 1 шт.;
-
зелень, сіль.
Спосіб приготування:
-
Наріжте сало, обсмажте його з цибулею та морквою.
-
Додайте воду (1,5 л).
-
Всипте пшоно, посоліть.
-
Варіть до готовності, орієнтовно 25-30 хв.
-
Перед подаванням на стіл посипте зеленню.
Крученики
Рецепти українських традиційних страв
Інгредієнти:
-
свинина — 500 г;
-
гречка — 1 склянка;
-
цибуля — 1 шт.;
-
спеції.
Спосіб приготування:
-
Відбийте м’ясні шматки.
-
Відваріть гречку, змішайте з обсмаженою цибулею.
-
Викладіть начинку на м’ясо та скрутіть рулетики.
-
Обсмажте їх на олії.
-
Тушкуйте у соусі — сметанному чи томатному 30 хв.
Домашня ковбаса
Рецепти українських традиційних страв
Інгредієнти:
-
свинина — 1 кг;
-
сало — 200 г;
-
часник — 5 зубчиків;
-
спеції;
-
свинячі кишки.
Спосіб приготування:
-
М’ясо і сало подрібніть.
-
Додайте спеції та подрібнений часник.
-
Начиніть кишки фаршем.
-
Сформуйте ковбаски, перев’яжіть ниткою.
-
Запікайте за температури 180°C упродовж 40 хвилин.
Голубці
Рецепти українських традиційних страв
Інгредієнти:
-
качан капусти — 1 шт.;
-
м’ясний фарш — 500 г;
-
рис — 200 г;
-
цибуля — 1 шт.;
-
томатний соус — 200 мл.
Спосіб приготування:
-
Розберіть капусту на листи, проваріть їх у окропі 2 хв.
-
Рис відваріть до напівготовності.
-
Змішайте рис із фаршем і цибулею.
-
Загорніть начинку в капустяні листи.
-
Викладіть у каструлю, залийте соусом.
-
Тушкуйте на слабкому вогні 1 годину.
Полтавські галушки з начинкою
Рецепти українських традиційних страв
Інгредієнти:
-
борошно — 400 г;
-
яйце — 1 шт.;
-
кефір або вода — 200 мл;
-
сіль — 1 ч. л.;
-
олія — 1 ст. л;
-
для начинки: солоний сир — 100 г, чи підсмажене сало з цибулею — 100 г.
Спосіб приготування:
-
Замісіть м’яке тісто з борошна, яйця, кефіру або води, солі та олії. Дайте йому відпочити 20 хв.
-
Розкачайте тісто ковбаскою й наріжте невеликі шматочки.
-
Кожен шматочок розкатайте у кружечок, покладіть начинку — солоний сир або шкварки з цибулею.
-
Зліпіть краї, сформувавши галушки.
-
Опустіть у киплячу підсолену воду.
-
Варіть 5-7 хвилин після того, як галушки спливуть.
-
Подайте зі сметаною або шкварками.
Запечене сало
Рецепти українських традиційних страв / © Фото з відкритих джерел
Інгредієнти:
-
сало — 500 г;
-
часник — 3 зубчики;
-
сіль — 1 ст. л.;
-
спеції, лавровий лист.
Спосіб приготування:
-
Сало натріть сіллю та спеціями.
-
Зробіть надрізи й вставте туди часник.
-
Загорніть у фольгу.
-
Запікайте у духовці за температури 180°C 1 годину.
-
Дайте охолонути й наріжте шматочками.
Пампушки з часником
Рецепти українських традиційних страв / © Credits
Інгредієнти:
-
борошно — 500 г;
-
молоко — 250 мл;
-
дріжджі — 20 г;
-
яйце — 1 шт.;
-
часник — 3 зубчики;
-
зелень, олія;
Спосіб приготування:
-
Розчиніть дріжджі в теплому молоці.
-
Додайте яйце, борошно, замісіть тісто.
-
Залиште підходити на годину.
-
Сформуйте кульки, викладіть на деко.
-
Випікайте за температури 180°C упродовж 25 хв.
-
Зробіть часникову заправку з олії, зелені та подрібненого часнику.
-
Змастіть гарячі пампушки пряною сумішшю.
Дональд Трамп / © Associated Press
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →